+381 11 3111 311   +381 63 231 692 aleksandra.nikitovic@gmail.com

Aktivnosti i programi

Redovni programi

Bonton

Osnova programa je upoznavanje sa pojmom lepog ponašanja, pravljenjem razlike izmešu dobrog i manje dobrog ponašanja. Posebnu pažnju posvećujemo lepim rečima i pravilnom načinu komunikacije.

Muzika

Osnova programa je upoznavanje sa instrumentima i različitim muzičkim stilovima. Deca sama prave instrumente, organizuju svoj orkestar, pevaju i kroz igru stiču osnovna muzička znanja.

Svet životinja i ja

Ovaj program će u Vašem detetu probuditi lava, tigra, macu ili kucu. Program sadrži razne informacije: gde žive domaće i divlje životinje, koja životinja može najduže da živi bez vode i zašto baš živi u pustinji, kakvi sve uslovi za ćivot životinja postoje… Svako dete ima priliku da govori o sebi – gde i sa kim živi, kako izgleda njegov krevet, kakve su mu trenutne emocije. Na taj ačin dete lakše spoznaje i imenuje osećanja i može da ih podeli sa drugom decom ukoliko želo. Kroz ovaj program deca se likovno izražavaju na zadatu temu.

Kulinarstvo

Pravljenjem slatkih i slanih specijaliteta razvijamo maštu, motoriku, kreativnost, vizuelni doživljaj hrane kao i osećaj za proporcije. Razgovaramo o hrani, kakva je zdrava ishrana, o higijeni namirnica i njihovom poreklu. Sve slatke i slane poslastice deca probaju, ponesu kući a neke od recepata podelimo i sa roditeljima.

Arhitektura za decu

Modelovanje gline i raznih materijala

Ovim programom upoznajemo decu sa različitim materijalima za modelovanje, sa akcentom na glinu prilagođenu njihovom uzrastu. Glina je izuzetno lagana, laka za oblikovanje, živih boja koje se međusobno kombinuju tako da mešanjem dobijamo veliki broj nijansi. Izuzetno je dobra za razvoj sitne motorike, koncentracije i samopouzdanja.

Matematilište

Obuhvata različite teme za razvijanje početnih matematičkih pojmova. Kroz igru i zanimljive didaktičke materijale brojimo, prebrojavamo, dodajemo nizu, uočavamo sličnosti i razlike, vežbamo koristeći radne listove prilagođene uzrastu i potrebama dece.

Priča kroz pokret

Ovim programom deca proširuju rečnik, oslobađaju glas, pokret, razvijaju maštu i idu putem prepričavanja priče sa svim važnim elementima.

Zanimanja

Pre svega SPORT

Pripremni predškolski program

Dodatni programi

Engleski jezik

po metodi Helen Doron u saradnji sa LCF za Novi Beograd.

Engleski jezik radimo po metodi Helen Doron u saradnji sa LCF za Novi Beograd, po posebnom programu namenjenom deci u vrtiću. Prednost ove metode je učenje kroz igru, pesmice, pokret, simulacijom engleskog govornog područja. Iskustva su sjajna kao i zabava na časovima.

Judo Džudo po metodi Maše i Steve

…često u vrtiću izgovaran kao čudo. Zahvaljujući divnim mladim ljudima MAŠI I STEVI možemo se pohvaliti sjajnim časovima olimpijskog divnog sporta. Ponosni smo što su Maša i Steva prve časove džudoa održali baš u našem vrtiću i što smo bili svedoci divnog razvojnog puta dvoje mladih vrednih i posvećenih ljudi.

Balet

Nezaostavni deo odrastanja većine devojčica. Najbolji način da upoznate časove baleta u našem vrtiću je link…